MEELS ANTIEK; 40 JAAR PASSIE VOOR ANTIEK!

Welkom op de site van Meels Antiek gevestigd aan de Akerstraat Noord 122-124 te Hoensbroek (Zuid-Limburg). Wat ooit in de begin jaren ’70 als hobby is ontstaan, is tegenwoordig een meer dan fulltime bezigheid geworden. Markten bezoeken, veilingen bekijken, collega antiquairs bezoeken en uiteraard onze internet activiteiten onderhouden. Dit alles niet enkel en alleen uit economische beweegredenen, maar in eerste instantie vooral als liefhebbers.
Jan en Thea Meels staan aan de basis van de zaak met hun verstrekkende ervaring op het gebied van antiek. Zoon Patrick Meels is als eigenaar van de zaak uiteraard zeer betrokken bij de in- en verkoop met als specialisatie klokken, aziatica en sculpturen.
Bij Meels antiek vindt u meer dan 300 m2 aan prachtige authentieke stukken uit voornamelijk de 18e,19e en 20e eeuw. De collectie is zeer breed. Het varieert van meubels, lusters, klokken, zilver, sculpturen, spiegels, aziatica en andere decoratieve items. Een deel van de collectie vindt u in de categorie voorraad op onze website.
Het doet ons deugd steeds meer jonge mensen in de winkel te mogen begroeten die oprecht geïnteresseerd zijn in antiek en kunst. Mensen die met enkele of meerdere fraaie antieke stukken een eigen smaak aan hun interieur willen geven en zich zo willen onderscheiden van de gemiddelde hedendaagse interieurs.

INKOOP

Naast de verkoop van antieke stukken zijn wij altijd op zoek naar mooie stukken die te koop zijn. Dit gebeurd onder andere bij collega handelaren op antiekmarkten, veilingen en natuurlijk het internet. Wij krijgen vaak de vraag of wij ook particuliere inkoop doen? Het antwoord hierop luidt dan ook: zeer zeker! Mocht u enkele antieke stukken willen verkopen, neem dan gerust contact met ons op. Wij kopen tevens complete antieke inboedels op in alle prijsklassen.

VERKOOP

Onze collectie bestaat onder andere uit klokken, regulateurs tot vroege Franse pendules uit de 18e en 19e eeuw. Sculpturen uit de 17e, 18e en 19e eeuw van diverse materialen zoals hout, ivoor, been en brons. Verschillende lusters en lampen van brons, kristal en hout.
Verder veel kleine meubels zoals fauteuils, bureaus, tafeltjes, enzovoorts. De collectie is opgebouwd in alle mogelijke prijsklassen. Van stukken uit de hoge(re) prijsklasse tot een leuk stukje voor 10,- euro. Kortom: voor ieder wat wils.

Kom gerust eens langs en u zult versteld staan van de vele mooie stukken en de gezellige sfeer in onze winkel.

TAXATIES

Mocht u meer informatie willen ontvangen over uw antieke zaken, dan helpen wij u graag verder. Als u persoonlijk met de spullen langskomt, verzorgen wij GRATIS een taxatie voor u. Mocht het niet mogelijk zijn om langs te komen dan komen wij ook graag bij u op locatie langs voor een nader te bepalen vergoeding. U kunt ons bereiken op de mobiele nummers van Jan Meels (06- 20415968) of Patrick Meels (06-46210007) en uiteraard per mail via het adres: info@meelsantiek.nl